La cambaruda

La cambaruda (Himantopus himantopus) es un ausèl especial, a de patas… longas. Fa entre 33 e 36 cm de long, son bèc mesura 6,5 cm e en vòl, sas patas despassan de la coa d’un quinzenat de centimètres. Viu al bòrd de l’aiga, a la mar o a un lac.

Cambaruda coble

Manja d’insèctes sus l’aiga, se pòt avançar luènc de la riba gràcias a la longor de sas patas e aital capturar mai d’insèctes.

Cambaruda manja

Nisa dins una cau de la tèrra. Mas fotografias son faitas al domeni dels ausèls a Maseras ont i a de cobles que nisan, e lor nis es totjorn sus un illòt. La feme pond 4 uòus que coa pendent 25 jorns ; los pichons son nidifuges es a dire que sòrton del nis qualques minutas aprèp èsser nascuts. Puèi s’en van al cap de 6 o 7 setmanas.

Cambaruda jove
joves.

Cambaruda nenon

Lo mascle e la feme son diferents, lo mascle a lo cap amb de negre e la feme amb de brun.

Cambaruda
Mascle
Cambaruda feme
Feme

Lo domeni dels ausèls a Maseras (09) es un bon endreit per ne veire, totas aquelas fotografias i son faitas. I nisan, podèm veire los pichons e subretot son pas particularament paurugas, las podèm veire a 4 o 5 m dels observatòris.

http://www.lesamisdudomainedesoiseaux.fr

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :