Lo falquet

Lo falquet (Falco tinnunculus) es un pichon rapaç fòrça corrent. Es conegut per son metòde de caça plan caracteristic, lo vòl del Sant Esperit : fa de sus plaça entre 10  e 40 m de naut en esperant de localizar una preda (manja 90% de ratinhòlas) e puèi se daissa tombar dessús.

Manja tanben d’insèctes e de cernalhas, pòt manjar los insèctes en vòl.

Falquet 11

Falquet 4

Mesura entre 32 e 39 cm de long e entre 65 e 82 cm d’envergadura. Lo mascle pesa entre 135 e 250 g e la feme entre 155 e 315 g. Pòt viure fins a 16 ans.

Falquet 9

Lo mascle es diferent de la feme, a lo cap gris mentre que la feme a lo cap brun. La feme a la coa bruna regada e lo mascle a la coa grisa sens tacas.

feme
feme
Falquet 10
Mascle
Falquet 2
feme

Nisa dins un ancian nis de graula o ne fabrica un mas pòt tanben nisar dins un nisador fait esprès o sus un bauç.

Proporcionalament al nombre de còps que lo vegèri, es un dels ausèls que fotografièri mens sovent : quand fa de sus plaça, siá se daissa tombar tròp lèu, siá s’aluènha. Èi l’impression qu’es pro pauruc al campèstre, mas mens a proximitat de las vilas (vegèri volar e caçar, entre d’ostals a la dintrada de la vila, lo mascle fotografiat sus un fil).

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :